sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Kevään kuulumisia



Kevät tuli ja meni ja nyt eletään jo melkein heinäkuuta. Kevään kisoissa testailtiin muutamaa nuorta koiraa kisatilanteessa. Safarikauden jälkeen siirtyminen kisanopeuksiin ei sujunut ihan ongelmitta ja tulos oli sen mukainen. Hitaaseen vauhtiin tottunut elimistä ei kestänyt korkeaa maitohappopitoisuutta ja aiheutti ongelmia varsinkin Ohkolan kisoissa. Itse jouduin keskeyttämään kisan muutama sata metriä ennen maalia, kun toisen pyöräparissa olleista nuorista pojista lihaksisto teki stopin ja ”muuttui hyytelöksi”. Junnun jalat eivät vaan kerta kaikkiaan kantaneet yhtään ja se oli tuotava mönkijällä autolle. Kaivolan Teemun ajaman toisen valjakon junnukoiralle kävi samalla lailla, mutta se kykeni juoksemaan maaliin parin minuutin huilitauon jälkeen.

Jämillä rataa jouduttiin lyhentämään korkean lämpötilan takia 3,2 kilometriin. Jämillä Teemu ajoi jälleen nelosessa. Tällä kertaa toisella johtajalla oli jotain ongelmia alkumatkasta, eikä se juossut kunnolla ensimmäiseen puoleentoista kilometriin. Loppumatkasta meno vähän parani, mutta lopputulos ei huonon alun takia ollut kummoinen. Itse ajoin tällä kertaa kakkosessa. Koirat juoksivat todella hyvin alkumatkan. Kolmosen lenkin risteys meni hyvin vaikka koirat eivät olleet koskaan kääntyneet sinne, mutta ongelmat alkoivat heti seuraavassa mutkassa. Koirat eivät osanneet lukea rataa vaan yrittivät juosta mutkasta suoraan jatkuvaa uraa pitkin. Kun itse tajusin tilanteen, annoin koirille suuntakäskyn ja koirat reagoivat siihen välittömästi korjaten juoksusuuntaa. Valitettavasti koirien ja oikean reitin väliin ehti ilmestyä iso puu ja koirat joutuivat jatkamaan väärää reittiä. Itse luulin tekeväni hallitun kaadon kun koirien ja kickbiken väliin oli ilmestynyt iso puu. Muutaman ympäri pyörityn kierroksen jälkeen kävelin takaisin kickbiken luo ja aloin keskustella koirien kanssa mihin suuntaan pitäisi lähteä. Hetki pyörittiin paikallaan oikeaa suuntaa etsien ennen kuin päästiin jatkamaan matkaa. Parin kilometrin kohdalla tuli ohitus jossa ohitettavan koira väisti viime hetkellä suoraan Devilin eteen ja koirat törmäsivät vähän toisiinsa. Ilmeisesti törmäys laukaisi jonkinlaisen kiputilan Devilin jalassa, koska koira juoksi ontuen muutaman sata metriä ohituksen jälkeen sotkien molempien juoksurytmin. Tuloksena oli kuitenkin luokan voitto ja kisan toiseksi paras aika. Kaatumisen seurauksena olkapää alkoi oireilla vähän illan aikana ja aamulla koko yläneljännes oli turvoksissa. Rataa purkaessa käytiin katsomassa kaatumisjälkiä ja todettiin että oli tullut pyörittyä maassa lähes viisi metriä.

Nyt aikaa tuosta kaatumisesta on kulunut reilu kuukausi ja olkapää alkaa pikkuhiljaa kestämään käyttöä. Kickbiketreenejäkin pystyy jo tekemään, joten tämä kesä ei mene pelkästään pyöräilyksi edellisen tapaan. Loppukesäksi odottelemme syntyväksi pentuja, joten toivottavasti Ruotsin MM-kisoihin vuodelle 2015 alkaa kohta olemaan valjakko kasassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti