lauantai 25. lokakuuta 2014

Syksyn kisatKilpailukausi avattiin Ohkolassa pari viikkoa sitten. Tämän syksyn aikana kisoihin meidän tiimistä osallistutaan vain siperiahuskeilla, koska pari luppaa on syyskauden lainassa Kaivolan Teemun valjakossa. Ohkolassa ajoin nelosessa ja Teemu ajoi meidän huskeilla kakkosessa. Tällä(kin) kertaa kisat päästiin viemään läpi vesisateessa, mikä teki radasta varsin hitaan ja raskaan. Nelosessa koirat tekivät kohtalaisen suorituksen. Ohitus aiheutti vähän ylimääristä liikehdintää junioreissa ja toisella johtajalla oli ongelmia mahansa kanssa mikä näkyi sitten radalla noin kilometrin mittaisen kakkana… Teemu oli ajanut suunnilleen ongelmattoman ajon kakkosessa. Raskas keli näkyi ajassa ja ajossa. Tuloksena oli nelosen toinen sija ja kakkosen voitto.

Kärryluokkien SM-kilpailut järjestettiin perinteiseen tapaan Jämillä. Tällä kertaa mukana oli myös kaikkien muiden sulanmaan lajien SM-luokat. Meidän tiimistä osallistuttuun Ohkolan tapaan neloseen ja kakkoseen. Valjakoiden kokoonpanot menivät uusiksi, kun Ohkolan kakkosen koirat siirtyivät johtajiksi neloseen ja nelosen kärki siirtyi kakkoseen. Tarkoituksena oli saada nelosen tiimiin vähän lisää nopeutta, kun kakkosessa ei kuitenkaan olisi mitään mahdollisuuksia lähellekään mitalia.

Lauantaina Jämin rata oli parina edellisenä yönä olleen pakkasen johdosta todella kova ja nopea (nopeampi kuin koskaan ennen). Kaikki rataennätykset ja henkilökohtaiset ennätykset menivät uusiksi jo lyhennetyn radan takia, mutta olisi niitä tainnut muutenkin syntyä. Teemun ajamassa kakkosessa koirat olivat tehneet ok suorituksen, aika ei ollut kummoinen, mutta odotusten mukainen. Koirat olivat juosseet tasaisesti ilman ongelmia. Nelosessa koirien juokseminen näytti vähän huonolta. Aika oli hyvä, mutta suorituksesta jäi itselle vähän huono tuntuma, koirista tuntui puuttuvan nopeutta ja paljon aiempaan verrattuna. Hieman yllättäen sijoitus nelosessa oli ensimmäisen päivän jälkeen kolmas.

Sunnuntaina satoi vettä lähes koko aamupäivän (ja edellisen yön). Kakkosessa koirat olivat juosseet jälleen puhtaan suorituksen, vauhti ei vaan ollut raskaalla ja hitaalla radalla kummoinen. Tuloksena oli kuitenkin kuudes sija ja ylivoimaisesti nopein siperianhuskytiimi. Nelosessa koirat tekivät saman tasoisen suorituksen kuin lauantaina, hidas rata heikensi aikaa, mutta sijoitus säilyi samana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti